Congres ‘Moeten we het anders doen?’ – Over omgaan met toenemende gedragsproblematiek

Binnen de scholen van het reformatorisch voortgezet (speciaal) onderwijs merken we dat de gedragsproblematiek onder jongeren toeneemt en dat daardoor de specialistische voorzieningen binnen onze scholen vol lopen. Verschillende scholen ervaren hierin knelpunten. RefSVO organiseert daarom het congres ’MOETEN WE HET ANDERS DOEN?’

We gaan met elkaar na hoe het komt dat (we ervaren dat) de problematiek groeit. Ook willen we oplossingsrichtingen bedenken. Voorafgaand aan het congres deed RefSVO binnen de scholen een kort onderzoek naar mogelijke oorzaken van de groei. Dit onderzoek krijgt een belangrijke plaats op 20 april.

Sprekers
Hanneke Schaap-Jonker, o.a. psycholoog, theoloog, rector Kennisinstituut Christelijke GGZ, bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie Vrije Universiteit van Amsterdam. Hanneke houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en training, (behandel)methodiekontwikkeling en zorginnovatie op het terrein van geloof en mentale gezondheid.

Ismail Aghzanay o.a. onderwijsprofessional, leraar, spreker, coach, dagvoorzitter en leraar van het jaar 2022. Ismail gebruikt zijn eigen lange schoolloopbaan, die gestempeld werd door de mening dat hij ‘onhandelbaar’ was, om jong en oud te motiveren en inspireren dat er altijd een uitweg is.

Bert Wienen o.a. psycholoog, onderwijswetenschapper, bedrijfskundige. Bert werkt o.a. als onderzoeker aan de vraag waarom er in deze tijd zoveel kinderen zijn die jeugdhulp nodig hebben.

Doelgroep | o.a. docenten (regulier en cluster 3 en 4) leerkrachten, ondersteuners, leidinggevenden, bestuurders
Datum | D.V. 20 april 2023 – 09.00-16.30
Locatie | De Parel, Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam
Inschrijven | Via deze link