Ouder- en jeugdsteunpunt

Heeft u of heb jij vragen over passend onderwijs, wilt u of wil je advies of praten met iemand die meedenkt? Dan kunt u of kun je terecht bij de school of bij het ouder- en jeugdsteunpunt. Ieder samenwerkingsverband heeft een ouder- en jeugdsteunpunt. Het is er om u als ouder of om jou te helpen en werkt onafhankelijk.

Het ouder- en jeugdsteunpunt heeft drie pijlers:

 1. informatie geven over passend onderwijs.
  In deze brochure van het Ministerie van OCW over wordt zoveel mogelijk antwoord gegeven op vragen die ouders hebben over passend onderwijs op de middelbare school.
  Via deze link kunt u een korte uitlegvideo over passend onderwijs bekijken.
  In deze brochure is de informatie speciaal voor jongeren geschreven.

 2. ondersteunen van leerlingen en ouders rondom passend onderwijs

 3. signaleren waar leerlingen en ouders tegenaan lopen bij hun zoektocht naar of in het passend onderwijs. Daarvoor horen we graag uw ervaring of de ervaring van uw kind met passend onderwijs. Dat delen van ervaringen kan met behulp van het Vertelpunt van Vertellis?! Hier kun je als ouder of leerling op elk moment je verhaal kwijt over passend onderwijs op één van de scholen die zijn aangesloten bij RefSVO.

  Eén van de eerste vragen die je krijgt is: Wat gebeurde er? Vervolgens kun je aangeven wat er goed of minder goed ging, wie erbij betrokken waren en wat we kunnen leren van deze ervaring. Je antwoorden zijn anoniem. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je je e-mailadres achterlaten en nemen we contact met je op. En als er echt wat aan de hand is, dan neem je natuurlijk ook altijd contact op met je contact- of vertrouwenspersoon op school.

  Alle ervaringen gezamenlijk worden regelmatig bekeken en besproken met (vertegenwoordigers van) ouders, leerlingen en scholen. Met elkaar proberen we dan successen te vieren en kleine of grotere verbeterpunten te formuleren. Voor de scholen levert dit belangrijke informatie op: wat doen we al goed en hoe kunnen we nog beter worden in het verzorgen van (passend) onderwijs aan alle leerlingen die aan ons zijn toevertrouwd? Daar hebben we ouders en jongeren hard bij nodig. Dus… Vertellis?!

Wilt u of wil jij contact met het ouder- en jeugdsteunpunt? Bel ons op (06) 42 93 31 94 of vul het contactformulier in.